HUNEDOARA & PETROȘANI

DESCĂRCARE CARDURI

Cartela conducătorului auto

Cartela conducătorului auto trebuie utilizată de fiecare dată când acesta conduce un autovehicul echipat cu tahograf digital. Pe cartela conducătorului auto sunt înregistrate activitățile detaliate ale șoferului. Cartela este eliberată de Autoritatea Rutieră Română, este unică pentru fiecare șofer și are o perioadă de valabilitate de 5 ani.

Descărcarea – de ce este necesară?

Spațiul disponibil pe cartela tahograf este limitat. Dacă memoria se umple, informațiile vor fi suprascrise cu altele noi și se vor pierde definitiv. Pentru a evita acest lucru și pentru a păstra în siguranță datele de pe cartele, este necesar să descărcați des datele. Acest lucru înseamnă că datele vor fi transferate de pe cartelă pe un echipament de stocare din afara vehiculului.

Datele trebuie descărcate la intervale regulate. Rețineți faptul că descărcarea nu distruge nicio informație. Datele se șterg (distrug) numai atunci când sunt suprascrise cu date noi sau accidental.

Datele de pe cartela șoferului trebuie descărcate la fiecare 28 de zile. Conform prevederilor legale, datele trebuie păstrate pentru o perioadă de minim un an, pentru eventualele controale ale autorităților competente.

Fișierele de date de pe cartela șoferului au imprimată o semnătură digitală din partea tahografului iar eventualele alterări ale datelor sunt detectate.

Descărcarea – cum se realizează?

Datele se descarcă cu ajutorul dispozitivelor speciale și se transferă pe suportul transportatorului.

Datele descărcate pot fi arhivate, prelucrate și analizate cu ajutorul unor softuri specializate furnizate de producătorii dispozitivelor.

Descărcarea – unde se realizează?

Descărcarea datelor de pe cartelele conducătorilor auto se poate realiza la punctele de lucru ale SC AS PROFESSIONAL TRAINING SRL din Hunedoara și Petroșani, la sediul operatorilor de transport și în trafic pe raza județului Hunedoara.

CERTIFICĂRI