HUNEDOARA & PETROȘANI

DESCĂRCARE TAHOGRAFE

Cartela tahograf pentru intreprindere

Cartela tahograf pentru intreprindere trebuie utilizată de fiecare dată când se descarcă datele din memoria tahografului digital. Cartela este eliberată de Autoritatea Rutieră Română și are o perioadă de valabilitate de 5 ani. O intreprindere poate deține un număr de maxim 73 cartele tahografice.

Descărcarea – de ce este necesară?

Spațiul disponibil în memoria aparatului tahograf este limitat. Dacă memoria se umple, informațiile vor fi suprascrise cu altele noi și se vor pierde definitiv. Pentru a evita acest lucru și pentru a păstra în siguranță datele din memoria aparatului tahograf, este necesar să descărcați des datele. Acest lucru înseamnă că datele vor fi transferate pe un echipament de stocare din afara vehiculului.

Datele trebuie descărcate la intervale regulate. Rețineți faptul că descărcarea nu distruge nici o informație. Datele se șterg (distrug) numai atunci când sunt suprascrise cu date noi sau accidental.

Datele din memoria aparatului tahograf trebuie descărcate la fiecare 90 de zile. Conform prevederilor legale, datele trebuie păstrate pentru o perioadă de minim un an, pentru eventualele controale ale autorităților competente.

Fișierele de date din memoria aparatului tahograf au imprimată o semnătură digitală din partea tahografului iar eventualele alterări ale datelor sunt detectate.

Descărcarea – cum se realizează?

Datele se descarcă cu ajutorul dispozitivelor speciale și se transferă pe suportul transportatorului.

Datele descărcate pot fi arhivate, prelucrate și analizate cu ajutorul unor softuri specializate furnizate de producătorii dispozitivelor

Descărcarea – unde se realizează?

Descărcarea datelor din memoria tahografelor se poate realiza punctele de lucru ale SC AS PROFESSIONAL TRAINING SRL din Hunedoara și Petroșani, la sediul operatorilor de transport și în trafic pe raza județului Hunedoara.

CERTIFICĂRI